Avoimet työpaikat: Ikuisen kesän projektijohtaja

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

56268940 - successful young businessman on a beach. man standing near cabriolet classic car. summer vacations and travel concept

Nyt se on vihdoin käsissämme, kesä! Mutta päiväthän jo lyhenevät, apua… ei hätää, liian lyhyen kesän ongelma voidaan ratkaista tällä rekrytoinnilla! 

Kesän sarastaessa me suomalaiset siirrämme katseemme kaiholla ulos aurinkoon. Mieli on kuin ampiainen ikkunan sisäpuolella, se pyrkii kaikin voimin ulos kesään: pihalle, nurmelle, rantaan ja vesille, terassille ja jäätelölle. Jo – ja taas – silloin, kun keho istuu vielä vangittuna konttorin kolossa. Read More

Muutosvoima on usein pienestä kiinni

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

37862387 - alteration of natural environment and global warming

On näkymättömästä voimasta kiinni, onnistuuko motivoimaan muutokseen – vai aikaansaamaan vastustuksen. Mikä onkaan tuo muutoksen salaperäinen raaka-aine, jota erehdymme tuon tuostakin pitämään vain mausteena?

Sain todistaa kahta arkista muutosjohtajuustilannetta, joista monin verroin haastavampi onnistui täydellisesti ja helppo puolestaan epäonnistui surkeasti. Olin nimittäin tyttäreni kanssa lääkärissä. Hän oli saanut korvakorut joitakin viikkoja sitten, ja toinen reikä oli tulehtunut. Read More

Avoimuuden haaste

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

46697316 - picture of handsomev young men on tennis court. man playing tennis. man giving each other high five. beautiful forest area as background

”Arvomme ovat läpinäkyvyys ja avoimuus.”

Organisaatioiden toiminnan läpinäkyvyydestä pitää nykyisin huolta etenkin sosiaalinen media. Sen sijaan kommunikaation ja viestinnän avoimuus edellyttää paljon enemmän taitoa kuin kuvittelemme.

Avoimuus kuulostaa hiukan kuin avuliaisuudelta tai anteliaisuudelta: kaikki haluavat auliisti vastaanottaa tällaista, antaminen sen sijaan on nihkeämpää. Etenkin, ellei ole juuri saanut toiselta jotakin itselle sopivaa ja arvokasta.

”Mitä tarkoitamme avoimuudella arvona?” Read More

Ihmiskäsitys ja yhteistyö

By | Business, Ihmiset | No Comments

35273778 - two people talking while drinking coffee.

Ihmiskäsityksesi ohjaa sitä, kuinka kohtelet toista ihmistä. Yksinkertaistettuna: Onko ihminen hyvä vai paha ?

”Toista tulee kontrolloida, kytätä ja valvoa.”

Vai:

”Toista voidaan pitää vastuullisena, ajattelevana ja luotettavana.”

Mietipä, mitä kummastakin ihmiskäsityksestä seuraa?

Yleisvinkkinä voidaan todeta, että kannattaa olla mahdollisimman paljon sovussa muiden ihmisten kanssa. Jos et pärjää jonkun kanssa, jonka kanssa on pärjättävä esimerkiksi töissä, niin muista: oma suhtautumiseni toiseen ihmiseen on muutettavissa, se on minun hanskassani. Toisen ihmisen suhtautumiseen et juurikaan voi vaikuttaa, ellei hän siihen suostu. Read More

Tulevaisuuden menestyjän ratkaisevin ominaisuus

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

23339497 - view of a beautiful woman with black dress and umbrella on a train tracks

Sinulla ja minulla ihmisinä, meillä työyhteisönä ja yrityksenä on tulevaisuudessa menestymisen eväät hallussa, kun pidämme huolta yhdestä ainoasta tekijästä. Helpottava tieto, eikö! Vai jopa uskomaton?

Tulevaisuus on muutosta, jossa olemme mukana ilman, että meiltä on kysytty halukkuuttamme. Koemme, että tulevaisuus on vähintäänkin erilainen kuin nykypäivä, ellei peräti
– Hämärä, vieras, tuntematon
– Monisäikeinen, moniulotteinen, monimutkainen
– Edellyttää uusia taitoja, kykyjä, resursseja – seuraavan sukupolven maailma
– Arvaamaton, haastava tai vaikea
– Hallitsematon – se tulee liian nopeasti ja hallitsee meitä, me emme sitä

Saatamme kokea tulevaisuuden tunnetasolla ikään kuin työpaikallemme olisi nimitetty uusi, voimakastahtoinen johtaja, jolle on annettu kaikki päätösvalta. Vaihtoehtona on taipua hänen tahtoonsa tai jäädä kelkasta.

Toisaalta tulevaisuus on kuin kokin yllätysmenu. Tiedät jotakin ravintolan tyylistä, muttet ruokalajeista, joita tarjoillaan yksi kerrallaan. Ehkä yksi ruokalajeista on uusi suosikkisi, jonka veroista et ole koskaan vielä maistanut. Pannukakkua ja kuusenkerkkävaahtoa, taivaallista! Toinen ruokalaji, sienirisotto, ei ehkä ollut juuri sinun makuusi, se oli kuitenkin illalliskumppanisi mielestä fantastista ja sait jakaa hänen iloaan. Kannatti ehdottomasti valita yllätysmenu! Ja joka ruokalajiahan ei tarvitse edes syödä.

Tulevaisuuden haastavuus on kaikessa yksinkertaisuudessaan tunnetila.

Pakko ja pelko, epävarmuus, huoli, ahdistavat, stressaavat, lannistavat, kuluttavat voimia, kaventavat ajattelua ja luovuutta.

Vapaus valita ja toimia puolestaan avartaa ajattelua, tuo energiaa, helpottaa, joustaa, inspiroi ja rentouttaa, virkistää ja rauhoittaa samaan aikaan.

Tunnekokemus ratkaisee sen, miten koemme tulevaisuuden. Tulevaisuuden kanssa onnistuminen riippuu näin ollen siitä, miten osaan toimia tunteideni kanssa, joita tulevaisuus herättää.

Tunteisiin voi vaikuttaa 1) tunnistamalla ne, 2) hyväksymällä ne ja 3) etsimällä ajattelun keinoin rakentavia, parhaita mahdollisia tarkastelukulmia tilanteeseen ja asiaan.

Ajattelu omistaa kaiken vapauden muuttaa sisäistä ja ulkoista puhetta. Sen sijaan, että ajattelisin tai sanoisin tunnereaktiosta kummuten: ”minun ja meidän on pakko muuttua, jotta pärjäämme enää tulevaisuudessa, aika rientää”, valitsen ja haluan ajatella ennen kaikkea uusia mahdollisuuksia, joita tulevaisuus avaa.

Valitsen kohdata kiinnostuneena ja avoimin mielin, itselleni sopivalla tahdilla muutokset. Minulla on vapaus ja aikaa tarkastella tulevaisuutta rauhassa. Tulevaisuus on ystäväni, jonka opin tuntemaan päivä kerrallaan. Saamme jakaa havaintojamme ja oivalluksiamme. Olemme matkalla kohti parempaa työtä ja elämää. Aika auttaa, aika parantaa haavat. Aika on.

Anthony De Mellon kirjassa Uudistuminen on tarina turistimiehestä, joka käveli Saharan autiomaassa pyyhe olallaan. Hän kohtasi arabin ja kysyi tältä: ”Miten kaukana meri on?” ”Merikö? Voi hyvänen aika. Sinne on täältä tuhat mailia.” ”Oho. Onpa teillä melkoinen ranta!”

Tärkein tulevaisuuden menestystekijä on siis yksinkertaisesti avoin mieli.

Isa Merikallio 

Oy Minä Ab:n salaiset tarkoitusperät

By | Business, Ihmiset | No Comments

23771896 - illustration of thinking concept-human head with victory symbol

Ihminen, siis minä, on aikamoinen tyyppi! Ensinnäkin minä arvotan ihan huomaamattani kaiken: jokin auto, taulu, talo, ammatti tai ihminen on arvokkaampi kuin joku toinen. Hassua.

Arvot ovat myös hierarkkisessa järjestyksessä. Ensin tulee maailman tärkein asia, sitten toiseksi tärkein jne. Ne ovat tietty eri ihmisillä eri järjestyksessä – ja siitähän vasta soppa syntyy.

Arvoja merkitään tunteilla. Mitä arvokkaammasta asiasta on kyse, sitä enemmän ihminen tunteilee. Älä siis sorru vähättelyyn, kun kohtaat vahvasti tunteilevan ihmisen! Yhteistyö nimittäin loppuu siihen, jos mitätöit ihmiselle tärkeän asian.

Suosittelisin kyseenalaistamaan sinulle arvokkaat asiat. Yllättävän suuri osa arvoista on ikään kuin perintöä. Ne on hakattu päähämme hyvää tarkoittavien isojen ihmisten (joita vanhemmiksi kutsutaan) toimesta silloin, kun olimme pieniä ja puolustuskyvyttömiä. Read More

Flow goes Allas & Global futurizing!

By | Business, Food for thought, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

18527820_10155324538803114_3229664298976496070_n

Flow ennätti ensimmäisinä kokousvieraina Allas Sea Poolin merellisiin puitteisiin 17.5, joissa tarjosimme kutsuvieraillemme inspiroivia makupaloja tulevaisuuden mahdollisuuksista Foresight Factoryn Mats Olssonin ja Sofie Brodenin tähdittäminä Soupterin palkittua aamiaista nautiskellen.

Jäitkö sinä tai kollegasi paitsi? Tulemme mielihyvin kertomaan otteita ostamisen ja myymisen murroksesta teille! Meillä on tiedon lisäksi oivalliset työkalut ottaa tulevaisuus haltuun ja rohkaista henkilöstö mukaan. Nähdään!

Katso video tapahtumasta oheisesta linkistä:

Flow Breakfast seminar 17.5.2017

22284944 - leg exercise durrng office work - standing man reading at tablet in his office

Oy Minä Ab – päävastuullinen tarpeistaan työssä ja elämässään

By | Business, Ihmiset | No Comments

Millaisia tarpeita työllä on meitä kohtaan – ja meillä työtä kohtaan? Missä menee raja elämän tarpeiden ja työn tarpeiden kanssa?

Pääsääntöisestihän työhön ei ole tultu viihtymään, eikä omia tarpeitaan tyydyttelemään. Mukavaahan se tietenkin on, jos töissä on viihtyisää. Viihtyvyys on itse asiassa sivutuote siitä, miten Oy Minä Ab hoitaa perustarpeensa ja suhteensa muihin ihmisiin. Samoin, mitä vähemmän sotket omia henkilökohtaisia tarpeitasi työhösi, sitä ongelmattomampaa työpaikallasi on.

Oy Minä Ab:n vastuulla työajan ulkopuolella on:

  1. Perustarpeiden tyydytys
  2. Sosiaalisten tarpeiden tyydytys
  3. Henkisten tarpeiden tyydytys
  4. Hengellisten tarpeiden tyydytys

Vapaa-aikana hoidettava tarve ei pääsääntöisesti kuulu työaikana tyydytettäviin tarpeisiin. Jokainen yksilö tyydyttelee myös omia tarpeitaan työssä ja se on useimpien mielestä ok, jos sitä tekee vähän. Read More

24370267 - businessman showing the golden eggs

Kehtaatko tarjota helppoa ratkaisua?

By | Business | No Comments

Lähes joka toinen suomalainen kokee usein aikatauluahdistusta arjessaan.

Kiire arjessa ja entistä täyteen ahdetumpi vapaa-aika korostavat modernin ihmisen kiinnostusta helppoja ratkaisuja ja palveluja kohtaan. Helppo ja yksinkertainen voittaa tänä päivänä usein mennen tullen laadultaan paremman, mutta käytöltään vaikeamman.

Me haluamme mieluiten ”klikata tästä” ja valita ratkaisuja, joissa laskutustiedot ovat valmiina ja ostetun palvelun tai tuotteen käyttö on joustavaa. Ostamme nimittäin klikkaamalla jo ison osan tunnekokemusta, jonka oston kohde aikaansaa. Tilaamalla itsensä kehittämisen verkkokurssin tuntee jo tilausklikkauksen hetkellä kehittäneensä itseään.  Read More

56046543 - burning athlete

Voittamisen pelko!

By | Business | No Comments

Huippu-urheilussa ja yritysmaailmassa on paljon yhtäläisyyksiä. Saavuttaaksesi jotain poikkeuksellista sinun täytyy uskaltaa haaveilla menestymisestä ja olla valmis rohkeasti tekemään asioita, joita muut eivät uskalla tehdä.

Mikä sitten on menestyksen esteenä? Pelko epäonnistumisesta!

Read More