Kasvukonstit on monet – joskus liiankin!

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

37449077 - bright green grass with roots in the organic soil. focus on the roots

Teemme töitä monenlaisten yritysten kanssa, pienistä startupeista suuriin pörssiyhtiöihin. Koska filosofia on lempitieteenalojani psykologian lisäksi, olen aina kiinnostunut peruskysymyksistä, joiden alla yrityksissä ja yhteistyötahoilla ahkeroidaan.

En muista törmänneeni yritykseen, jonka tavoitteena ei ole ollut kasvu, tavalla tai toisella. ”Kasvu” vastaa kysymykseen ”mitä”. Read More

Puhutko ihmisille töissä kuin puolisollesi?

By | Business, Ihmiset | No Comments

46876067 - couple arguing over bills

Arvaan ajatuksesi: En todellakaan! En tietenkään! Miksi ihmeessä puhuisin?

Puolisollemme puhumme lähinnä sitä, mitä sylki kussakin hetkessä suuhun tuo. Yleisölle töissä taas suunnittelemme sanomamme ja jopa esitystyylin huolella.

Otetaanpa mielikuvitusleikki: mitä tapahtuisi, jos puhuisit työtapaamisissa hiukan enemmän kuten puolisollesi – ja puolisolle hiukan enemmän kuten töissä puhut? Read More

Tarvitseeko tarpeeksi taitava lomaa?

By | Business, Ihmiset | No Comments

47094173 - businessman working computer forest green concept

Monilla dynaamisilla suorittajapersoonilla on vaikeuksia lomailla. Yrittäjillä aivan erityisesti. Tuntuu luontevalta ja oleelliselta olla ”mukana menossa” ja pitää langat käsissä jatkuvasti. ”Kilpailijat kirivät, kun me laiskottelemme.”

Puhumme samaan aikaan aidon tuntuisesti elämän tasapainon tärkeydestä ja ihailemme heitä, jotka tekevät vimmatusti töitä, jatkavat kuntosalilla ja vetäisevät superfoodit matkalla. Jossakin mielemme sopukoissa saatamme epäillä, että jäämme paitsi jostakin suuresta läpimurrosta, jos teemme kahdeksantuntista työpäivää ja pidämme normaalit lomat. Read More

Merkitystä elämään konttorilta vai lenkkipolulta?

By | Ihmiset | No Comments

78945766 - handsome bearded businessman in classic suit and with bag is riding bicycle in city

Tuskin muistamme niitä aikoja, jolloin työntekijät ja johto keskittyivät melkeinpä ainoastaan siihen, millaista merkitystä työntekijällä on työlleen ja yhtiölle.

Työpaikan ei tarvinnut tuottaa työntekijälle kohtuuttomia merkityksiä. Sopiva palkka ja siedettävät työolosuhteet riittivät pitkälle, toki niistä keskustelemiseen käytettiin paljonkin aikaa. Oli kuitenkin onnittelujen arvoinen saavutus saada vakituinen koulutusta vastaava työpaikka sujuvan matkan päästä kotoa.

Kunnes joku keksi kyseenalaistaa työn merkityksen itselleen.   Read More

Ette kai oikeasti ole haavoittuvia?

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

55593763 - on office desk ,coffee spilled on phone

Haavoittuvuus, herkkyys ja heikkouden tunnistaminen on ollut viime vuosina muotitrendi.

Kerromme varoittavia esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat sairastuneet vahvuuteensa, ylisuorittajista ja kontrollifriikeistä.

Etsimme ja tunnistamme jatkuvasti hienosyisempiä erityisherkkyyksiä.

Samaan aikaan käyttäytymisessämme ja valinnoissamme heikkous on huolellisesti piilossa. Read More

Helpoin keino vauhdittaa muutosta

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

26195678 - business people in the conference room

Muutos on parasta, usein välttämätöntä  aloittaa tekemällä tilaa, luopumalla jostakin vanhasta, josta ei ole enää hyötyä.

Kun kommunikaation laatu ratkaisee lopulta kaiken, eikä sen muuttaminen maksa mitään, millaisista ilmaisuista ainakin kannattaa luopua, jos haluaa edistää muutosta?

Liian usein nimittin keskitymme pikkuseikkoihin huomaamatta, että ydinviestimme samalla vahvistaa muutosvastarintaa! Read More

Muistokirjoitus – päivitysversio 2.1

By | Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

51254208 - man sitting and driving in the car

Klassinen harjoitus omasta muistokirjoituksesta on hyvä tehdä silloin tällöin. Se nimittäin paljastaa todellisia, elämänvalintoja ohjaavia arvojamme. Muistokirjoituksen aika voi koittaa milloin vain. On hienoa, että sen sisältöön voi itse vaikuttaa.

Useat meistä pohtivat työrooliaan tälläkin hetkellä. Olenko minulle oikeassa roolissa ja ammatissa? Miksen ole tai miksi olen yrittäjä? Olenko oikealla alalla? Olenko parhaassa mahdollisessa työpaikassa? Read More

Tervetuloa, lojaali NeverNormal-asiakas!

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tarjoama, Tulevaisuus | No Comments

59205000 - meeting and date concept. girlfriend on date getting bouquet of red tulips. boyfriend hand palm giving tulips gift present to his girl.

Elämme pitkän laman jälkeistä aikaa, jota trenditutkimusyhtiö Foresight Factory kutsuu nimityksellä NeverNormal. Kuluttaja ja asiakas ei voi olla enää varma, mitä ja mistä hän ostaa ja mitä hän saa.

Tulemmeko saamaan eläkettä? Kaatuvatko pankit, EU, tai ehkä koko valtion talous? Kuinka kauan ajamme autoilla teitä pitkin? Miten käy julkisen terveydenhuollon? Valitsemmeko lastemme geenejä? Suuret murrokset, joista puhutaan, vaikuttavat alitajuisesti meihin myös ostopäätöksissämme.

Noususuhdanteen aikana muutoksissa nähdään enemmän mahdollisuuksia, pitkä lama sai meidät keskittymään makro- ja mikrotasolla riskeihin. Read More