Mitä onkaan luottamus?

By | Business, Ihmiset | No Comments

friendship-2390279_960_720Kaikki hyvin toimivat ihmissuhteet niin kotona kuin töissäkin perustuvat keskinäiselle luottamukselle.

Mitä luottamus sitten ei ole? Se ei ole sinisilmäisyyttä ja herkkäuskoisuutta. Usein kuulee ihmisten sanovan: ”olin niin luottavainen”. Itse asiassa ihminen on ollut sinisilmäinen ja herkkäuskoinen.

Koetko olevasi sinisilmäinen ja herkkäuskoinen, tai että sinua hyväksikäytetään ihmissuhteissasi? Ei niin, että joskus lipsahtaa, vaan niin, että kysymyksessä on malli, joka toistuu suhteesta toiseen, työssä tai elämässäsi? Read More

Viisi keinoa tehdä parempia päätöksiä

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

44589673 - interior of a room with two classic doors and frames

Valinnoista ja päätöksistämme keskimäärin 50 % on hyviä. Investoidako lisää aikaa ja resursseja, vai viheltää peli poikki? Miten riskiä valinnoista voi vähentää?

50 % on toki parodiaa todellisuudesta, sillä voisimme yhtä hyvin heittää lanttia päätöksissämme kuin tehdä niitä huolella harkiten. Lopputulos on sama! Lasi on puoliksi tyhjä tai täysi.

Miksi näin? Me emme ensiksikään huomaa tarjolla olevista mahdollisuuksista kuin mitättömän osan. Tyypillisin valintamme on omasta mielestämme kahden relevantin vaihtoehdon välillä. Read More

37093589 - art design female nails on blue background.

Yksilöllistä palvelua ja yksilöllisiä tuotteita? Älä usko asiakasta!

By | Business | No Comments

Onko asiakas järkevä? Totta kai! Niin mekin.

Me järkevät oliot katsomme pääasiassa ajankohtaisohjelmia mediasta. Sivistämme itseämme vapaa-ajallamme.

Me valitsemme syömisemme ja juomisemme järkevästi. Samoin asuinpaikkamme. Ekologisesti.

Me käytämme aikamme järkevästi, suunnitelmallisesti. Teemme harkittuja järkiostoksia. Tiedämme, mitä haluamme.

Kun kysymme asiakkailta, mitä he haluavat, he vastaavat siis järkevästi.

He haluavat edullisempia hintoja, laajempia valikoimia ja parempaa, nopeampaa palvelua. Haluammeko yleissivistyksen ja terveyden oppikursseja vapaa-ajalle? Se olisi järkevää. Yksilöllisempiä, räätälöityjä ratkaisuja on järkiperusteiden hitti tällä hetkellä. Read More

Tee vain jotain pientä!

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

43664541 - young man in casual lifting big key above head

Elokuu on oivallinen tilaisuus tehdä jotain pientä.

Jotain niin pientä, ettei sen tekeminen ensimmäisellä kerralla tunnu juuri missään. Eikä seuraavalla.

Siis jotain niin helppoa, että voit ottaa sen saman tien päivittäiseksi tavaksi ilman ponnisteluja.

Tässä muutama idea, joista saatat saada oivalluksen sinulle sopivimmasta pienestä muutoksesta: Read More

Avoimet työpaikat: Ikuisen kesän projektijohtaja

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

56268940 - successful young businessman on a beach. man standing near cabriolet classic car. summer vacations and travel concept

Nyt se on vihdoin käsissämme, kesä! Mutta päiväthän jo lyhenevät, apua… ei hätää, liian lyhyen kesän ongelma voidaan ratkaista tällä rekrytoinnilla! 

Kesän sarastaessa me suomalaiset siirrämme katseemme kaiholla ulos aurinkoon. Mieli on kuin ampiainen ikkunan sisäpuolella, se pyrkii kaikin voimin ulos kesään: pihalle, nurmelle, rantaan ja vesille, terassille ja jäätelölle. Jo – ja taas – silloin, kun keho istuu vielä vangittuna konttorin kolossa. Read More

Muutosvoima on usein pienestä kiinni

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

37862387 - alteration of natural environment and global warming

On näkymättömästä voimasta kiinni, onnistuuko motivoimaan muutokseen – vai aikaansaamaan vastustuksen. Mikä onkaan tuo muutoksen salaperäinen raaka-aine, jota erehdymme tuon tuostakin pitämään vain mausteena?

Sain todistaa kahta arkista muutosjohtajuustilannetta, joista monin verroin haastavampi onnistui täydellisesti ja helppo puolestaan epäonnistui surkeasti. Olin nimittäin tyttäreni kanssa lääkärissä. Hän oli saanut korvakorut joitakin viikkoja sitten, ja toinen reikä oli tulehtunut. Read More

Avoimuuden haaste

By | Business, Ihmiset, Muutos | No Comments

46697316 - picture of handsomev young men on tennis court. man playing tennis. man giving each other high five. beautiful forest area as background

”Arvomme ovat läpinäkyvyys ja avoimuus.”

Organisaatioiden toiminnan läpinäkyvyydestä pitää nykyisin huolta etenkin sosiaalinen media. Sen sijaan kommunikaation ja viestinnän avoimuus edellyttää paljon enemmän taitoa kuin kuvittelemme.

Avoimuus kuulostaa hiukan kuin avuliaisuudelta tai anteliaisuudelta: kaikki haluavat auliisti vastaanottaa tällaista, antaminen sen sijaan on nihkeämpää. Etenkin, ellei ole juuri saanut toiselta jotakin itselle sopivaa ja arvokasta.

”Mitä tarkoitamme avoimuudella arvona?” Read More

Ihmiskäsitys ja yhteistyö

By | Business, Ihmiset | No Comments

35273778 - two people talking while drinking coffee.

Ihmiskäsityksesi ohjaa sitä, kuinka kohtelet toista ihmistä. Yksinkertaistettuna: Onko ihminen hyvä vai paha ?

”Toista tulee kontrolloida, kytätä ja valvoa.”

Vai:

”Toista voidaan pitää vastuullisena, ajattelevana ja luotettavana.”

Mietipä, mitä kummastakin ihmiskäsityksestä seuraa?

Yleisvinkkinä voidaan todeta, että kannattaa olla mahdollisimman paljon sovussa muiden ihmisten kanssa. Jos et pärjää jonkun kanssa, jonka kanssa on pärjättävä esimerkiksi töissä, niin muista: oma suhtautumiseni toiseen ihmiseen on muutettavissa, se on minun hanskassani. Toisen ihmisen suhtautumiseen et juurikaan voi vaikuttaa, ellei hän siihen suostu. Read More

Tulevaisuuden menestyjän ratkaisevin ominaisuus

By | Business, Ihmiset, Muutos, Tulevaisuus | No Comments

23339497 - view of a beautiful woman with black dress and umbrella on a train tracks

Sinulla ja minulla ihmisinä, meillä työyhteisönä ja yrityksenä on tulevaisuudessa menestymisen eväät hallussa, kun pidämme huolta yhdestä ainoasta tekijästä. Helpottava tieto, eikö! Vai jopa uskomaton?

Tulevaisuus on muutosta, jossa olemme mukana ilman, että meiltä on kysytty halukkuuttamme. Koemme, että tulevaisuus on vähintäänkin erilainen kuin nykypäivä, ellei peräti
– Hämärä, vieras, tuntematon
– Monisäikeinen, moniulotteinen, monimutkainen
– Edellyttää uusia taitoja, kykyjä, resursseja – seuraavan sukupolven maailma
– Arvaamaton, haastava tai vaikea
– Hallitsematon – se tulee liian nopeasti ja hallitsee meitä, me emme sitä

Saatamme kokea tulevaisuuden tunnetasolla ikään kuin työpaikallemme olisi nimitetty uusi, voimakastahtoinen johtaja, jolle on annettu kaikki päätösvalta. Vaihtoehtona on taipua hänen tahtoonsa tai jäädä kelkasta.

Toisaalta tulevaisuus on kuin kokin yllätysmenu. Tiedät jotakin ravintolan tyylistä, muttet ruokalajeista, joita tarjoillaan yksi kerrallaan. Ehkä yksi ruokalajeista on uusi suosikkisi, jonka veroista et ole koskaan vielä maistanut. Pannukakkua ja kuusenkerkkävaahtoa, taivaallista! Toinen ruokalaji, sienirisotto, ei ehkä ollut juuri sinun makuusi, se oli kuitenkin illalliskumppanisi mielestä fantastista ja sait jakaa hänen iloaan. Kannatti ehdottomasti valita yllätysmenu! Ja joka ruokalajiahan ei tarvitse edes syödä.

Tulevaisuuden haastavuus on kaikessa yksinkertaisuudessaan tunnetila.

Pakko ja pelko, epävarmuus, huoli, ahdistavat, stressaavat, lannistavat, kuluttavat voimia, kaventavat ajattelua ja luovuutta.

Vapaus valita ja toimia puolestaan avartaa ajattelua, tuo energiaa, helpottaa, joustaa, inspiroi ja rentouttaa, virkistää ja rauhoittaa samaan aikaan.

Tunnekokemus ratkaisee sen, miten koemme tulevaisuuden. Tulevaisuuden kanssa onnistuminen riippuu näin ollen siitä, miten osaan toimia tunteideni kanssa, joita tulevaisuus herättää.

Tunteisiin voi vaikuttaa 1) tunnistamalla ne, 2) hyväksymällä ne ja 3) etsimällä ajattelun keinoin rakentavia, parhaita mahdollisia tarkastelukulmia tilanteeseen ja asiaan.

Ajattelu omistaa kaiken vapauden muuttaa sisäistä ja ulkoista puhetta. Sen sijaan, että ajattelisin tai sanoisin tunnereaktiosta kummuten: ”minun ja meidän on pakko muuttua, jotta pärjäämme enää tulevaisuudessa, aika rientää”, valitsen ja haluan ajatella ennen kaikkea uusia mahdollisuuksia, joita tulevaisuus avaa.

Valitsen kohdata kiinnostuneena ja avoimin mielin, itselleni sopivalla tahdilla muutokset. Minulla on vapaus ja aikaa tarkastella tulevaisuutta rauhassa. Tulevaisuus on ystäväni, jonka opin tuntemaan päivä kerrallaan. Saamme jakaa havaintojamme ja oivalluksiamme. Olemme matkalla kohti parempaa työtä ja elämää. Aika auttaa, aika parantaa haavat. Aika on.

Anthony De Mellon kirjassa Uudistuminen on tarina turistimiehestä, joka käveli Saharan autiomaassa pyyhe olallaan. Hän kohtasi arabin ja kysyi tältä: ”Miten kaukana meri on?” ”Merikö? Voi hyvänen aika. Sinne on täältä tuhat mailia.” ”Oho. Onpa teillä melkoinen ranta!”

Tärkein tulevaisuuden menestystekijä on siis yksinkertaisesti avoin mieli.

Isa Merikallio 

Oy Minä Ab:n salaiset tarkoitusperät

By | Business, Ihmiset | No Comments

23771896 - illustration of thinking concept-human head with victory symbol

Ihminen, siis minä, on aikamoinen tyyppi! Ensinnäkin minä arvotan ihan huomaamattani kaiken: jokin auto, taulu, talo, ammatti tai ihminen on arvokkaampi kuin joku toinen. Hassua.

Arvot ovat myös hierarkkisessa järjestyksessä. Ensin tulee maailman tärkein asia, sitten toiseksi tärkein jne. Ne ovat tietty eri ihmisillä eri järjestyksessä – ja siitähän vasta soppa syntyy.

Arvoja merkitään tunteilla. Mitä arvokkaammasta asiasta on kyse, sitä enemmän ihminen tunteilee. Älä siis sorru vähättelyyn, kun kohtaat vahvasti tunteilevan ihmisen! Yhteistyö nimittäin loppuu siihen, jos mitätöit ihmiselle tärkeän asian.

Suosittelisin kyseenalaistamaan sinulle arvokkaat asiat. Yllättävän suuri osa arvoista on ikään kuin perintöä. Ne on hakattu päähämme hyvää tarkoittavien isojen ihmisten (joita vanhemmiksi kutsutaan) toimesta silloin, kun olimme pieniä ja puolustuskyvyttömiä. Read More